Експерти назвали чотири найефективніших міністерства

Експерти назвали чотири найефективніших міністерства

Укрінформ
Найкращими у виконанні взятих зобов'язань у 2016 році були чотири міністерства: Мінінформполітики, МОН, МЗС та МВС.

Про це повідомив на прес-конференції керівник Офісу фінансового та економічного аналізу у Верховній Раді Віктор Мазярчук, презентуючи результати оцінки ефективності роботи міністерств у 2016 році, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«До першої групи лідерів можна віднести чотири міністерства - Міністерство освіти та науки, Міністерство закордонних справ, Міністерство інформаційної політики та Міністерство внутрішніх справ. Ці міністерства мають найвищі показники стосовно того, як вони виконували заплановані заходи. У них найменше відхилення фактичного значення від планового», - сказав Мазярчук.

За його словами, було опрацьовано 4734 показники ефективності з більш як 170 бюджетних програм 18 міністерств і Кабміну. В середньому по цих міністерствах тільки 32 відсотки всіх запланованих показників виконується повною мірою, решта 68 відсотків недовиконуються або перевиконуються.

В цьому контексті Мазярчук пояснив, що показники, які пов'язані з грошима, більшою мірою перевиконуються, натомість інші - недовиконуються. І це особливість не лише 2016 року, зауважив він.

За словами Мазярчука, до тих, які мають дуже велике невиконання планів, тобто до групи "аутсайдерів", можна віднести Міністерство регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства та Міністерство охорони здоров'я.

Дослідження проводилося на основі планів, які міністерства самі ставлять перед собою, уточнив керівник Офісу фінансового та економічного аналізу у Верховній Раді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-