Нев'їзні

Нев'їзні "Иванушки" висунули забійний аргумент: до Криму їздили, але ж не співали

Укрінформ
Соліст групи «Іванушки International», яку українські прикордонники в середу «завернули» в Борисполі, щиро здивований, що став нев'їздним до України.

Про це Андрій Григор'єв-Аполлонов заявив Комсомольской правде.

При цьому виконавець сам визнає, що «перетинав повітряний кордон з Москви до Сімферополя», але наполягає, що це було «в приватному порядку» - «Приватні поїздки ж ніхто не відміняв?». На його думку, українські прикордонники вчинили неправильно, заборонивши групі в'їзд в Україну, незважаючи на аргумент «з концертами нас там (в окупованому Криму – ред.) не було».

Також соліст групи припустив, що «Иванушки» «могли потрапити під одну гребінку через Кирила Андрєєва, який їздив до Ялти на спортивний турнір з хокею. Це абсолютно конфіденційна інформація, про яку я, до речі, дізнався вчора, коли мені надали ці дані. Просто нас ідентифікують як єдине ціле. Але ми ж не сіамські близнюки. Кирило їздив за своєю сольною особистою програмою. Про те, що він їде грати до Ялти, він нас не попереджав», - обурився Григор'єв-Аполлонов.

Як повідомлялося, «Иванушки» прилітали до Києва з приватним концертом, проте в Борисполі їм повідомили про заборону на в'їзд в Україну протягом трьох років через відвідування анексованого Криму.

Як відомо, українські прикордонні пункти пропуску на території окупованого Криму, включаючи авіаційні і на поромній переправі, вже роки три, як закриті. Відповідно, якщо людина перетинає кордон України і їде на тимчасово окуповану територію через закриті пункти пропуску, вона порушує законодавство України.

Якщо йдеться про громадян України, то до них у таких випадках застосовується стаття "Незаконний перетинан державного кордону", що передбачає в якості покарання штраф.

Щодо іноземців в силу вступає стаття 204 пункт 2 і стаття 13 закону України "Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства", іноземці притягуються до адміністративної відповідальності – і їм забороняється в'їзд на територію України на 3 роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-