Останній дзвоник: Марина Порошенко відвідала інклюзивну школу в Житомирі

Останній дзвоник: Марина Порошенко відвідала інклюзивну школу в Житомирі

Фото
Укрінформ
Дружина Президента Марина Порошенко відвідала свято останнього дзвоника в інклюзивній школі № 28 м.Житомира імені гетьмана Івана Виговського.

Цей заклад бере участь у пілотному проекті Благодійного фонду Порошенка щодо розвитку інклюзивного освітнього середовища в Україні, повідомляє прес-служба глави держави.

"Цього тижня Верховна Рада України прийняла закон про інклюзивну освіту. А це значить, що відтепер кожен загальноосвітній заклад буде працювати за принципом "школа для всіх", де в інклюзивному середовищі зможуть навчатися діти з особливими освітніми потребами", - сказала перша леді.

Вона нагадала, що Благодійний фонд Порошенка був одним із ініціаторів та брав активну участь у розробці цього закону.

Марина Порошенко також підкреслила, що це надзвичайно важливий і гуманний крок для виховання нового покоління українців: "І я маю надію, що наша молодь буде сприймати людину, в першу чергу, за її здібності, а не за зовнішні прояви".

Дружина глави держави подякувала педагогам та батькам за виховання дітей грамотними, людяними та справжніми патріотами України.

Перша леді побажала цьогорічним випускникам завжди досягати поставленої мети і бути корисними для України, яка швидко змінюється і обрала для себе європейські цінності і стандарти життя. А школярам – набратися сил та енергії для нових успіхів у навчанні: "Завжди любіть Україну! Будьте гідними синами і доньками славних українських героїв, які захищають наш мир і незалежність!".

У свою чергу директор школи Яніна Глінчевська наголосила, що заклад пишається своїми випускниками, зокрема Артуром Пушанком, який загинув у зоні проведення антитерористичної операції.

Під час відвідання навчального закладу дружина Президента оглянула приміщення шкільної бібліотеки, яку до початку нового навчального року буде переобладнано в сучасну Медіатеку – інтерактивний простір, де окрім книжок, є комп’ютери та сучасна оргтехніка, а також зони відпочинку для дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-