Спецоперація у справі Клименка коштувала не так дорого, як здалося - речник МВС

Спецоперація у справі Клименка коштувала не так дорого, як здалося - речник МВС

Укрінформ
Видатки на операцію з затримання екс-податківців були здійснені в межах бюджету Міністерства внутрішніх справ.

Про це в ефірі телеканалу "112. Україна" повідомив речник МВС Артем Шевченко.

"Усе було зроблено в межах бюджету, яким зараз користується Міністерство внутрішніх справ. Це не коштувало дуже дорого, просто через застосування вертольотів, які привезли з міст-мільйонників Харкова, Дніпра та Одеси, здається, 15-16 підозрюваних, здалося, що це якийсь великий масштаб. І конвой посилений був. Але в принципі воно того вартувало, і я вас переконую - воно не коштувало дуже дорого, а тим паче - це копійки порівняно з тими потенційними збитками, доведеними слідством прокуратури. Мова йде більш ніж про 90 мільярдів гривень, які "відмивалися" на цих податкових майданчиках за версією слідства", -  заявив Шевченко.

За його словами, для затримання екс-податківців були задіяні транспорт і вертольоти, передбачені відповідними статтями видатків на Міністерство внутрішніх справ, зокрема на Нацгвардію, чиїми трьома вертольотами з інших регіонів доправлялися підозрювані, і на транспорт поліції, НГУ.

Шевченко наголосив на важливості проведення операції "одночасно, утаємничено, щоб потенційні  підозрювані не дізналися через витік інформації про заплановані слідчі дії і дуже швидко доправити їх саме для оперативного вручення підозри і доправлення в суд для обрання міри запобіжного заходу".

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні правоохоронці затримали 23 колишніх керівників обласних управлінь Міністерства доходів та зборів під час 454 одночасних обшуків у 15 областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-