Напочатку безвізу МЗС організує

Напочатку безвізу МЗС організує "консульські чергування" про всяк випадок

Укрінформ
Міністерство закордонних прав України у перші дні дії безвізового режиму організує чергування представників консульських служб на випадок непорозумінь при перетині нашими співгромадянами кордону з країнами ЄС. 

Про це заявив на нараді у Волинській облдержадміністрації щодо підготовки прикордонних пунктів до безвізового режиму між Україною та Євросоюзом міністр закордонних справ України Павло Клімкін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З самого першого дня (дії безвізого режиму - ред.) ми спробуємо зробити ефективний моніторинг, у нас, звичайно, в перші декілька днів консули будуть чергувати на той випадок, якщо будуть якісь особливі випадки, а я дуже сподіваюсь, що їх буде дуже мало", - сказав Клімкін.

Він поінформував, що в 30 країнах, які додаються до тих, куди українці можуть їздити без віз, працює 41 консульська установа. За словами Клімкіна, для організації ефективної роботи у перші дні безвізу МЗС виділило додаткових консульських працівників і фінансові ресурси, щоб мати змогу наймати місцевий персонал. Окрім того, ведеться відповідна робота з мобільними операторами, працюватимуть також "гарячі лінії".

"З першого дня ми будемо дбати про те, щоб мінімізувати можливі непорозуміння. Хочу сказати з досвіду наших грузинських друзів - їх майже не було, тож про це не турбуйтеся", - зазначив міністр.

У цьому контексті він також нагадав правила відповідального ставлення до безвізового режиму: "Не працювати без робочого дозволу, не перебувати (в країнах ЄС - ред.) більше 90 днів за півроку, не порушувати закон, і все буде супер".

Як повідомляв Укрінформ, рішення Європейського Союзу про запровадження для громадян України безвізового режиму набуде чинності в ніч на 11 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-