Луценко розповів про криміногенну ситуацію в Україні

Луценко розповів про криміногенну ситуацію в Україні

Укрінформ
Генпрокурор України Юрій Луценко заявляє, що у першому кварталі цього року кількість крадіжок, розбоїв, грабежів і вбивств скоротилась на 20-30% порівняно з минулим роком, хоча загалом криміногенна ситуація на вулицях України залишається досить складною.

Про це керівник ГПУ повідомив у середу під час звіту у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Скажу прямо: ситуація на вулицях України дуже важка, щодня скоюються тисячі злочинів. ГПУ веде процесуальне керівництво за 1 млн 300 тисячами кримінальних проваджень. Це все кримінальні прояви в Україні, але завдяки злагодженій роботі правоохоронних органів ситуація почала поліпшуватися. За 1 квартал фіксуємо падіння по всіх злочинах: грабежі, розбої, квартирні крадіжки, вбивства, викрадення автомобілів - мінус 20-30 відсотків", - сказав Луценко.

На його переконання, хоч і невелике, але все-таки скорочення кількості злочинів пов'язане з відновленням управлінської вертикалі Нацполіції після приходу на посаду глави Національної поліції Сергія Князєва та із започаткуванням роботи патрульної поліції.

"Все це дає свої результати. Статистика показує, що зусилля нового керівництва Нацполіції мають позитивні результати", - зазначив очільник ГПУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-