МІП та представники Facebook говорили про

МІП та представники Facebook говорили про "тривожну кнопку" для користувачів

Укрінформ
Мінінформ та представники Facebook обговорили перспективи розвитку соціальної мережі в Україні, а також реальні та надумані загрози для користувачів, що виникають в соцмережах.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook заступник міністра інформаційної політики Дмитро Золотухін.

"МІП продовжує ділитися результатами участі у StratcomSummit2017, що відбувається у Празі. На полях саміту вдалося провести робочу зустріч з Head of Public Policy for Central and Eastern Europe for Facebook (керівником громадської політики Facebook у Центральній та Східній Європі Габріелою Чех - ред.). Раніше керівництво міністерства вже зверталося до Габріели по допомогу, в тому числі у випадках маніпулятивного бану українських блогерів та журналістів на Facebook", - зазначив він.

За словами Золотухіна, сторони обговорили перспективи розвитку соціальної мережі в Україні, а також реальні та надумані загрози для користувачів, що виникають в соцмережах.

Заступник міністра додав, що Габріела Чех також спостерігає за розвитком ситуації з сумнозвісними "синіми китами".

"Попри те, що ми зійшлися на думці, що це є непідтверджена, розігнана журналістами сенсація, домовилися про те, що у користувачів має бути "тривожна кнопка". Особливо у випадку підлітків. Особливо у випадку ситуацій, що ведуть до суїцидальних настроїв", - додав Золотухін.

Він також зазначив, що міністерство планує розробити пропозиції для Facebook щодо підключення до співпраці українських організацій, які здійснюють психологічну підтримку по телефону в режимі 24/7. За словами урядовця, це дозволить соціальній мережі використовувати їхні контакти для надання тим користувачам, які потребують підтримки, та написали про це у своїх постах чи коментарях.

"Технічна сторона питання ще потребує обговорення, але у зв'язку з важкою ситуацією в Україні (не тільки для підлітків, але й для ветеранів АТО, для внутрішньо-переміщених осіб) - цей напрямок діяльності ми вважаємо дуже важливим!" - підкреслив Золотухін.

Крім того, за його словами, було обговорено можливості підтримки українських журналістів та блогерів, в разі отримання ними загроз на Facebook.

"Габріела розповіла про свій досвід переговорів з міністрами чи політиками, яких було забанено мережею за хейтспіч чи різкі висловлювання. Я сказав, що деякі українські політики також мають зважати на те, що вони пишуть. На жаль, прикрі випадки "атак словом" на журналістів все ще трапляються", - констатував заступник міністра.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-