Суперечка через онлайн-допит: захист вимагає

Суперечка через онлайн-допит: захист вимагає "інформаційної безпеки" для Януковича

Укрінформ
Захист екс-президента Віктора Януковича просить Оболонський райсуд міста Києва роз'яснити можливість його участі у відеоконференції.

Відповідне клопотання заявив адвокат Віталій Сердюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"15 травня захист подав заяву про роз`яснення судом ухвали від 4 травня 2017 року, якою суд надав можливість Віктору Януковичу взяти участь у відеоконференції", - сказав Сердюк.

Він попросив суд роз`яснити, на підставі яких норм Кримінального процесуального кодексу суд виніс зазначену ухвалу, а також пояснити, у якому приміщенні має перебувати Янукович під час відеозв`язку, яка посадова особа має бути при цьому присутня і як має бути забезпечена інформаційна безпека екс-президента.

 "Просимо роз`яснення цієї ухвали, оскільки цілий ряд питань є незрозумілим", - зазначив Сердюк.

Крім того, він попросив суд залучити до матеріалів справи ухвалу Печерського райсуду про втручання в автоматизовану систему розподілу справ з боку генпрокурора Юрія Луценка. Головуючий суддя Владислав Дев'ятко задовольнив це клопотання. 

Раніше повідомлялося, що Оболонський районний суд міста Києва оголосив технічну перерву у підготовчому засіданні у справі про держзраду екс-президента Віктора Януковича після того, як від адвоката Віталія Сердюка надійшло клопотання про надання судом роз'яснення щодо деяких моментів можливості організаціїї відеоконференції, у якій Янукович може брати участь у засіданні суду.

Напередодні Ростовський обласний суд відмовився організовувати у четвер, 18 травня, відеозв'язок для участі екс-президента України Віктора Януковича в засіданні Оболонського райсуду Києва.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України) та ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-