Лідеру сепаратистського

Лідеру сепаратистського "Юго-Востоку" за тиждень оголосять вирок

Укрінформ
Київський райсуд Харкова заслухав останнє слово ідеолога фейкової "ХНР", лідера руху "Юго-Восток" Юрія Апухтіна, обвинуваченого в діях, спрямованих на повалення конституційного ладу та організацію масових заворушень навесні 2014 року.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"Сьогодні Апухтін сказав своє останнє слово. Суд пішов у дорадчу кімнату для винесення вироку", - зазначила Дубовик.

За її словами, оголошення вироку відбудеться 23 травня об 11:00.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 26 квітня в Київському райсуді Харкова, де слухається справа Юрія Апухтіна, відбулися дебати сторін. Свою позицію висловили прокурор, захисники і сам обвинувачений. Прокуратура наполягає на максимальному покаранні для обвинуваченого - восьми років позбавлення волі.

Юрія Апухтіна було арештовано у квітні 2014 року за організацію масових заворушень, включаючи штурм Харківської ОДА, а також заклики до створення "ХНР" і "Конституції ХНР". У травні він вийшов під заставу, внесену екс-нардепом Олегом Царьовим. Тоді ж Апухтіна було помічено як організатора проросійських мітингів у Харкові. Заарештовано у грудні і поміщено в СІЗО.

У серпні 2014 року окружний адміністративний суд примусово розпустив сепаратистську організацію "Юго-Восток", лідером якої був Юрій Апухтін.

У січні 2015 року прокуратура направила справу Апухтіна в суд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-