У Мінінформі прокоментували заборону ВКонтакте та Одноклассников

У Мінінформі прокоментували заборону ВКонтакте та Одноклассников

Укрінформ
У Мінінформі заявили, що пропозицію заборонити «ВКонтакте», «Одноклассники», «Яндекс», «Мэйл.РУ ГРУП» та інші російські інтернет-ресурси подавали не вони, але із рішенням РНБО згодні.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби МІП.

“Зазначаємо, що вказані в документі ресурси, зокрема такі як «Вконтакте», «Одноклассники», «Яндекс», «Мэйл.РУ ГРУП» та інші, не входять до переліку, який напрацювала робоча група при МІП під керівництвом заступника міністра Дмитра Золотухіна, та розглянула Експертна рада при відомстві, передавши потім до СБУ”, - підкреслили в Мінінформполітики.

Водночас у МІП розповіли, що на засіданні Ради національної безпеки і оборони 28 квітня, коли приймалося відповідне рішення, її членам було надано перелік фактів та аргументів на підтримку застосування санкцій до російських соцмереж.

«Міністерство інформаційної політики України незмінно вважає ключовою цінністю свободу вираження думки та робить максимум для захисту ЗМІ та журналістів. Водночас, враховуючи надані факти та дбаючи про безпеку країни, рішення РНБОУ відповідає завданням, які сьогодні стоять перед державою з проблематики територіальної цілісності та соціального захисту. Такі ресурси, як «Вконтакте», «Одноклассники», «Яндекс», «Мэйл.РУ ГРУП» давно вже використовуються російськими спецслужбами як інструмент гібридної війни», - пояснив державний секретар МІП Артем Біденко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-