Українці дуже абстрактно знають про війну на Донбасі - журналіст

Українці дуже абстрактно знають про війну на Донбасі - журналіст

Укрінформ
Україні бракує інформації щодо воєнних подій, які відбуваються у нас на сході. Люди мають більше знати про те, якою ціною оплачене мирне життя.

На цьому наголосив відомий журналіст, теле- і радіоведучий Юрій Макаров під час презентації свого плану діяльності як члена правління НСТУ на засіданні Наглядової ради Суспільного мовника.

"Для країни, яка перебуває де-факто у стані війни, недостатньо війна присутня в інформаційному просторі. І це не означає лише висвітлення конкретних бойових дій", - сказав Макаров. 

Він зазначив, що не має сентиментів щодо Радянського Союзу, радянської системи цінностей.

"Але одного мені бракує. День під час відрізку Другої світової війни, який за традицією називався Великою вітчизняною, починався в СРСР з повідомлення "от советского Информбюро". І країна жила цим, вся країна без винятку. Вона не знала конкретних людей, які за неї віддали свої життя, але країна принаймні знала, що ці жертви щодня віддаються", - наголосив журналіст.

У нас же, додав він, про це знають мало, "окрім, можливо, тих людей, які безпосередньо залучені до волонтерського процесу або у кого там, на фронті, є рідні". І про це треба говорити "з почуттям міри, смаку, здорового глузду, з почуттям гідності".

"І просто пам'ятати про це, пам'ятати, що це не якісь абстрактні бойові дії, а вони складаються з конкретних операцій і конкретних підрозділів і частин і що для цього вживаються такі-то ресурси, я вважаю, це наш обов'язок. І такого невігластва у країні, яка перебуває в стані війни, стосовно всіх аспектів цієї війни, ми просто не можемо допустити", - закликав Макаров.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-