Президент підписав указ про святкування Дня Незалежності

Президент підписав указ про святкування Дня Незалежності

Укрінформ
Президент Петро Порошенко підписав указ "Про відзначення 26-ї річниці незалежності України". Зокрема, 24 серпня 2017 року, у День незалежності України, запланований парад військ у Києві.

Указ під номером 132/2017 опублікований на сайті Глави держави.

"З нагоди 26-ї річниці проголошення незалежності України, з метою гідного відзначення у 2017 році цієї події, утвердження у громадян патріотизму та гордості за свою державу, звитяги Українського народу у боротьбі за волю і незалежність постановляю: Кабінету міністрів України  - утворити Організаційний комітет з підготовки та відзначення 26-ї річниці незалежності України (далі - Організаційний комітет) і затвердити його персональний склад", - йдеться у тексті документу.

План заходів з підготовки та відзначення 26-ї річниці незалежності України передбачає, зокрема, проведення 23 серпня 2017 року, у День Державного Прапора України, у місті Києві, інших населених пунктах, а також закордонних дипломатичних установах України офіційної церемонії урочистого підняття Державного Прапора України, інших заходів, спрямованих на виховання поваги до державних символів України.

24 серпня 2017 року, у День незалежності України, запланований парад військ на вулиці Хрещатик та Майдані Незалежності у столиці України - місті Києві.

Також 24 серпня відбудуться урочисті заходи у місті Києві, інших населених пунктах з нагоди Дня незалежності України за участю представників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, народних депутатів України, борців за незалежність України у XX столітті, учасників АТО в Донецькій та Луганській областях, представників релігійних організацій, громадськості.

 Відбудуться церемонії покладання у місті Києві та інших населених пунктах квітів до пам'ятників і пам'ятних знаків, місць поховань видатних діячів українського державотворення, борців за незалежність України, загиблих учасників Революції Гідності, учасників АТО.

Заплановане і проведення наукових, освітніх, інформаційних заходів про події різних періодів багатовікової історії становлення і розвитку Української держави, державних символів України.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-