Справи про корупцію, які

Справи про корупцію, які "застрягли" в судах

Інфографіка
Укрінформ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура станом на 30 квітня спрямувала до суду 65 справ, розслідуваних детективами Національного антикорупційного бюро.

По 22 з цих справ розгляд у суді і досі не розпочався, повідомляє прес-служба НАБУ.

"65 справ, розслідуваних детективами Національного антикорупційного бюро України, скерували до суду прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури станом на 30 квітня. Суди ухвалили рішення лише у 17 з них. 26 справ перебувають у стадії розгляду, а розгляд 22 не розпочався", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що деякі з цих справ лежать у судах без руху більше року. Серед причин затягування розгляду у НАБУ назвали проблеми з визначенням підсудності, неможливість сформувати склад суддів, неявка учасників (2 справи), повернення обвинувального акту (9 справ) тощо.

"Всі рекорди б'є справа про отримання неправомірної вигоди суддею Сєверодонецького міського суду (відома як суддя з нерухомістю в Іспанії) - судовий розгляд не розпочато впродовж 14 місяців. 12 місяців у суді безрезультатно знаходиться справа про незаконний вплив на міністра економічного розвитку та торгівлі, впродовж 11 місяців - справа про отримання неправомірної вигоди начальницею відділу прокуратури Кіровоградської області", - додали у НАБУ.

Відповідно до інфографіки, яку оприлюднило відомство, інші справи, розгляд по яких досі не розпочато, стосуються отримання неправомірної вигоди посадовцями, заволодіння державними землями, розтрати коштів тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-