Євродепутат Гармс у Києві сходить на фінал Євробачення

Євродепутат Гармс у Києві сходить на фінал Євробачення

Укрінформ
Депутат Європарламенту, співголова парламентської асамблеї Euronest Ребекка Гармс цього тижня відвідає Київ.

Як розповіла Гармс кореспондентові Укрінформу у ФРН, у ході візиту вона планує обговорити з українськими політиками та представниками неурядових організацій антикорупційну реформу, а також побувати на фіналі Євробачення.

"Основною метою мого візиту стане обговорення ситуації з правами людини у Криму та хід антикорупційної реформи, особливо з урахуванням нещодавно прийнятих змін до закону про електронні декларації", - повідомила євродепутат. 

Гармс нагадала, що у керівництві та в усіх інституціях Євросоюзу активно обговорювалися доповнення до закону про е-декларування, і всі у Європарламенті, Єврокомісії, Європейській Раді, за словами депутата, знаходять цей закон неприйнятним. "Ми у Брюсселі згодні з тим, що усі повинні виконувати закон про транспарентність НПО, але це не означає, що у такому вигляді... Е-декларації дуже важливі відносно тих людей, які перебувають при владі та мають великий вплив на ухвалення політичних і економічних рішень, але транспарентність для НПО - інша справа. Ми вважаємо, що має бути регулювання, це в спільних інтересах, але це абсолютно інше, ніж закон про електронні декларації", - додала німецький політик.

У Києві Гармс розраховує зустрітися не лише з представниками НПО, але і з народними депутатами, аби знайти «хороше рішення». 

Візит заплановано на 11-15 травня. У п'ятницю Гармс проведе спільну з координатором проекту CrimeaSOS Тамілою Ташевою прес-конференцію в "Українському домі", а наступного дня зустрінеться з тимчасово переміщеними особами з Криму та Донбасу. Вона також обговорить концепцію безпеки прайду, запланованого у червні в Києві. У суботу євродепутат побуває на фіналі пісенного конкурсу "Євробачення". 

Як відомо, закон про внесення зміни в статтю 3 закону України "Про попередження корупції", згідно з яким члени антикорупційних громадських організацій зобов'язані подавати електронні декларації, набрав чинності 30 березня. Тоді група євродепутатів закликала переглянути поправки до закону, відзначивши, що пом'якшення правил прозорості завдасть удару по процесу реформ в Україні та контрпродуктивне для боротьби з корупцією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-