Нацрада зробила зауваження двом телеканалам за лайку в ефірі

Нацрада зробила зауваження двом телеканалам за лайку в ефірі

Укрінформ
Національна рада з питань телебачення та радіомовлення зафіксувала брутальні висловлювання в ефірі телеканалів "СТБ" і "Новий канал" у час, коли їх могли побачити діти.

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

"За результатами моніторингу загальнонаціональних телеканалів, проведеного із 24 по 26 квітня 2017 року, в ефірі ПрАТ "ММЦ–СТБ" і ТОВ "Новий канал" було зафіксовано вживання брутальних слів і висловів у анонсах окремих передач", - наголосили у Нацраді.

Як уточнюється, брутальні висловлювання на "СТБ" були зафіксовані в анонсах передач "МастерШеф. Діти" і у спецпроекті "Вікон" "Сусіди", на "Новому" - в анонсах передач "Від пацанки до панянки", оголошеннях набору у наступний сезон цього проекту та у "Серця трьох". При цьому анонси проектів виходили як у ранковий, так і в денний час, коли вони є доступними для перегляду юними глядачами.

"Зважаючи на те, що показ передач і їх анонсів із використанням брутальної лексики може зашкодити інтелектуальному і духовному розвитку дітей, Національна рада звертає увагу телерадіоорганізацій на необхідність неухильного виконання норм законодавства і нагадує про обов’язок дотримуватися вимог щодо часорозділу при поширенні програм і передач, які можуть завдати шкоди фізичному, інтелектуальному і духовному розвитку неповнолітніх та юнацтва", - наголосив регулятор.

Раніше Нацрада зафіксувала брутальну лайку і в передачах низки загальнонаціональних мовників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-