Прокуратура з’ясовує, хто найняв тітушок у Дніпрі 9 травня

Прокуратура з’ясовує, хто найняв тітушок у Дніпрі 9 травня

Укрінформ
Прокуратура Дніпропетровської області відкрила провадження за фактом перевищення влади службовцями обласного управління Нацполіції під час проведення святкових заходів у Дніпрі 9 травня.

Про це йдеться на сайті ГПУ.

"Зазначене кримінальне провадження об’єднано з іншими кримінальними провадженнями, зареєстрованими за фактами вчинення хуліганських дій, масових заворушень та спричинення тілесних ушкоджень депутату обласної ради 9 травня. Проведення досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні доручено групі досвідчених слідчих, нагляд за додержанням законів під час досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснюється групою прокурорів прокуратури Дніпропетровської області", - йдеться у повідомленні.

Триває проведення невідкладних першочергових слідчих (розшукових) дій, спрямованих на забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування вказаного кримінального провадження.

«Наразі перевіряються всі версії, зокрема встановлюються організатори вчинення вказаного кримінального правопорушення, особи, які безпосередньо наймали тітушок, а також джерела фінансування тощо», - зазначив заступник прокурора Дніпропетровської області Роман Токар.

Стан розслідування вказаного злочину перебуває на контролі керівництва прокуратури Дніпропетровської області.

«Слідство за фактом перевищення службових повноважень розпочато, і буде надана юридична оцінка кожній дії працівників поліції, зокрема керівників, які були задіяні в охороні безпеки під час проведення вказаних масових заходів», - зазначив Токар.

Як повідомляв Укрінформ, у Дніпрі 9 травня під час масових заходів з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні сталися сутички між представниками різних політичних груп. Поліція втрутилася у конфлікт, застосувавши кийки і сльозогінний газ.

Соцмережа відреагувала на це обуренням, вбачаючи в діях поліції змовництво з опоблоківцями, бо ті мовляв захищали саме їх, а били лише ветеранів АТО.

За даними поліції, внаслідок вказаних подій травмовано 14 осіб - 8 учасників заходу та 6 поліцейських, які здійснювали охорону порядку під час заходу.

Сьогодні міністр внутрішніх справ Арсен Аваков за підсумками подій 9 травня у Дніпрі звільнив з посад начальника ГУ НП в Дніпропетровській області генерала Ігоря Репешка; начальника міськуправління поліції Дніпра полковника Андрія Бідила, а також заступників цих керівників, які відповідають за забезпечення публічної безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-