Під час масових акцій постраждали восьмеро поліцейських

Під час масових акцій постраждали восьмеро поліцейських

Укрінформ
За оперативною інформацією, 9 травня під час забезпечення безпеки учасників масових заходів, які проходили в Україні, отримали тілесні ушкодження вісім працівників поліції.

Про це повідомляється на сайті Нацполіції.

"За оперативною інформацією, під час забезпечення безпеки учасників масових заходів отримали тілесні ушкодження вісім працівників поліції - по одному у Києві і Запоріжжі, ще шестеро - у Дніпрі", - йдеться у повідомленні.

За словами заступника глави Нацполіції Олександра Фацевича, у заходах з відзначення Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні взяли участь близько 50 тисяч громадян. Публічну безпеку і порядок в державі забезпечують близько 30 тисяч правоохоронців, зокрема 10 тисяч – у Києві.

Працівники правоохоронних органів доставляли до поліції за різноманітні правопорушення близько півсотні громадян, переважно – через використання забороненої символіки. Також є затримані громадяни за вчинення хуліганських дій та злісну непокору законним вимогам працівників правоохоронних органів.

Зокрема, одного громадянина поліцейські затримали у місті Дніпро, дванадцятьох – в Одесі, по двоє – у Хмельницькому і Чернігові. Крім того, 25 учасників масових заходів затримали у столиці, їх доставлено до Печерського управління поліції Києва.

Станом на 13.00 відкрито два кримінальних провадження: за статтями 296 (Хуліганство) і 342 (Опір представникові правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-