У Києві під офісом ОУН затримали 24 осіб - поліція

У Києві під офісом ОУН затримали 24 осіб - поліція

Укрінформ
У Києві сьогодні загалом затримано 24 особи, більшість безпосередньо під офісом ОУН, ще одну особу затримано з георгіївським банером на початку акцій.

Про це заявив у вівторок у розмові з журналістами начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Загалом затримано 24 особи безпосередньо під офісом ОУН. Ми ще всіх не ідентифікували, але більшість безпосередньо в офісі ОУН. Крім того, було затримано ще одного чоловіка з банером з георгіївською символікою, той намагався цей банер розгорнути", - сказав Крищенко.

Усіх затриманих, за його словами, доставлено в райуправління поліції. Порушено кримінальне провадження за статтею "хуліганство". Наразі проводяться слідчо-оперативні дії. Зброї ні в кого не вилучено.

"Зброї у затриманих не вилучено. Проводяться слідчо-оперативні дії. Їх затримали після вчинення хуліганства і вчинення опору працівникам поліції. Стаття 296 ч. 4 Кримінального кодексу України. Кидали димові шашки в працівників поліції і інші предмети", - сказав Крищенко.

Він зауважив, що якихось суттєвих ушкоджень ніхто з учасників акцій не отримав. "На даний час звернень до медичних закладів чи до поліції щодо ушкоджень немає. Якщо будуть, ми надамо інформацію в подальшому", - зазначив Крищенко.

Він також розповів, що поліція сьогодні вилучила кілька георгіївських стрічок в учасників акції і 1 червоний прапор в літньої жінки. "Щоб масово щось було таке з антиукраїнською символікою, або з цього приводу були якісь сутички, такої інформації немає. Портретів Сталіна я особисто на акції не бачив", - підкреслив Крищенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-