В ArtHub Укрінформу представили фотовиставку “Пухнасті охоронці” і моновиставу

В ArtHub Укрінформу представили фотовиставку “Пухнасті охоронці” і моновиставу

Фото, відео
Укрінформ
В ArtHub Укрінформу, який діє як комунікаційний майданчик для іноземних журналістів, які приїхали на "Євробачення", у понеділок відбулася урочиста презентація фотовиставки "Пухнасті охоронці", присвячена домашнім тваринам, врятованим у зоні бойових дій.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, участь у заході, окрім іноземних та вітчизняних журналістів, взяли представники громадських організацій та керівництво Міністерства інформаційної політики України.

“Нам важливо показати цією виставкою ті болючі проблеми, які є в зараз в державі. Це наша спроба розказати про важкі часи, які переживає нині Україна, через такі інструменти, як культурна, публічна дипломатія, фотовиставки. І, зокрема, цією виставкою “Пухнасті охоронці” ми б хотіли показати, що переживає Україна: окупація Криму, війна на Донбасі — це ті виклики, які наше суспільство не замовляло. Однак, я впевнена, що саме ці виклики точно змусять нас подорослішати”,  - заявила під час презентації фотовиставки перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова.

Зі свого боку, координатор проектів аналітичного центру “Фабрика думок Донбасу” Віктор Литвинов вказав на те, що війна однаково зачепила як людей, так і тварин.

“Так склалося, що безліч людей і тварин постраждали внаслідок військового конфлікту. Багато тварин були вимушені бігти з осель, люди залишали оселі і залишали своїх домашніх тварин. Деяким тваринам пощастило і вони зіткнулися з волонтерами, які вивозили їх із зони АТО по усій країні, і навіть за кордон.  Деяким тваринам пощастило по-іншому — вони стали частиною Збройних Сил України,  добробатів... Чому пухнасті охоронці? Бо тварини, які живуть з  нашими  військовими   - то справжні охоронці  та друзі: вони попереджають  про небезпеку, наближення ворога, охороняють позиції”, - сказав він.

Після відкриття фотовиставки в ArtHub Укрінформу також відбулася презентація іншого проекту:  творча команда драматургічного відділу Центру Курбаса запропонувала глядачам моновиставу "Краще б я народилася кішкою" за п’єсою "Кицька на спогад про темінь" Неди Нежданої.

“Вона те ж насправді про Донбас. Про складну історію сучасну нашої держави. Це мова театру, яка найбільш чуттєвим способом розкаже про той біль, який переживають в українському суспільстві”, - прокоментувала моновиставу Джапарова.

Сама вистава, яка є своєрідним прощальним монологом Донбасу, побудована на переживанням та емоціях  жінки, яка продає троє осиротілих кошенят – біле, сіре і чорне – все, що лишилось від її дому, її спокійного світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-