Президент відкрив виставку про нерозривний зв'язок поколінь захисників України

Президент відкрив виставку про нерозривний зв'язок поколінь захисників України

Фото, відео
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко взяв участь в урочистому відкритті фотовиставки “Четверте покоління” на території Національного музею історії України у Другій світовій війні.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Прошу, погляньте, на цих портретах – обличчя славних воїнів Збройних сил, сучасних оборонців України, мужніх людей, патріотів. Їхні погляди сповнені гордості за приналежність до славної когорти захисників своєї землі. Світлини пращурів, які вони тримають у руках, свідчать, що бути воїном, захисником Вітчизни - традиція, здавна шанована українським народом”, - заявив глава держави на відкритті.

Він також подякував фотографам за високоякісну мистецьку роботу.

“Четверте покоління” – діти незалежної України, ті, кому зараз 20-30 років. Це - молодий цвіт нашої української нації. Це – люди, які пам’ятають про своїх мужніх предків і стали на захист України від російської агресії. Це – генерація наших сучасних героїв, які щодня пишуть сторінки вітчизняної історії, пишуть цю історію своєю кров’ю і потом. Саме “четверте покоління”, яке нині взяло до рук зброю, щоб урятувати свою країну, спонукає нас знову й знову гортати сторінки минулого, аби вивчити та запам’ятати його уроки і вшанувати справжніх героїв”, - наголосив Порошенко. 

Президент додав, що цю виставку слід сприймати як символ нерозривного зв'язку різних поколінь захисників України.  

“Вітчизну сьогодні боронять нащадки воїнів Червоної армії, Української повстанської армії. Вони шанують своїх дідів та прадідів. А ті, будучи вже в небесних чертогах, напевно, пишаються сучасним поколінням захисників. Це важливо усвідомити в День пам’яті та примирення - що цей зв’язок є нерозривним”, - підкреслив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-