На Харківщині очікується до 200 тис. учасників святкування 8 і 9 травня

На Харківщині очікується до 200 тис. учасників святкування 8 і 9 травня

Укрінформ
8 і 9 травня у Харкові та Харківській області планується до 40 масових заходів за участі близько 200 тисяч осіб.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла заступник начальника відділу комунікацій поліцейського главку в Харківській області підполковник Оксана Калмикова.

"8 і 9 травня в регіоні планується до 40 масових заходів за участі до 200 тисяч осіб. У Харкові 8 травня на Меморіалі Слави в Лісопарку зберуться, як очікується, 15 тис. осіб, 9 травня у передмісті Харкова, на меморіалі "Висота маршала Конєва" - 10 тис. людей", - наголосила вона.

За її словами, охорону громадського порядку забезпечать 3,5 тис. правоохоронців, включаючи патрульних, батальйон поліції особливого призначення, курсантів профільних внз.

"По 1,5 тис. правоохоронців будуть задіяні безпосередньо в місцях масових акцій, плюс 2,5 тис. - на вулицях міст і сіл", - додала Калмикова.

Що стосується участі в акціях конкретних представників політичних і громадських організацій, то, сказали в Харківській ОДА, обов'язкового узгодження зараз не потрібно: "Офіційно запрошені громадські організації ветеранів Другої світової війни і сил АТО".

Як сказали у прес-службі Харківської міськради, заявку на участь у заходах подала громадська організація ветеранів війни.

За відомостями власного джерела, громадська проукраїнська організація проведе акцію в Молодіжному парку Харкова, біля пам'ятного каменю на честь воїнів УПА, а бійці "Правого сектору" візьмуть участь в охороні порядку на Меморіалі в Лісопарку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-