Громадянин Польщі намагався вивезти з України німецькі газети 1942-1943 років

Громадянин Польщі намагався вивезти з України німецькі газети 1942-1943 років

Укрінформ
Раритетні друковані видання намагався вивезти з України громадянин Польщі. При спробі перетину кордону його затримали працівники Львівської митниці у пункті пропуску «Краковець – Корчова».

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у прес-службі обласного управління ДФС України.

«4 травня в пункті пропуску «Краковець – Корчова» під час митного контролю виявлено раритетні друковані видання 1942-1943 років випуску. В пункт пропуску на виїзд з України смугою спрощеного митного контролю «зелений коридор» прибув легковий автомобіль під керуванням громадянина Польщі. Під час візуального огляду транспортного засобу у працівників митниці виникла підозра про наявність в автомобілі товарів, прихованих від митного контролю. Авто скерували у відведене місце для огляду транспортних засобів. Там під час спільного митно-прикордонного контролю у багажному відділенні серед особистих речей було виявлено німецькі газети «Das Reich» 1942-1943 років», - зазначили у прес-службі.

Згідно зі ст.197 Митного кодексу України «у випадках, передбачених законом, на окремі товари встановлюються обмеження щодо їх переміщення через митний кордон України». Зокрема для пропуску необхідно мати свідоцтво на право вивезення культурних цінностей, якого водій не надав.

Таким чином громадянин намагався перемістити через митний кордон товари без дозвільних документів, чим порушив вимоги Митного кодексу України. За цим фактом складено протокол про порушення митних правил.

Предмети правопорушення вилучено. Справу про порушення митних правил скерують до суду.

Як повідомляв Укрінформ, 30 квітня у цьому ж пункті пропуску громадянин Франції у багажному відділі автомобіля намагався незаконно вивезти з України 32 стародавні друковані видання, альбом з гравюрами, три старовинні статуетки та вазу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-