Маріуполь обійшов Київ у рейтингу безпечності

Маріуполь обійшов Київ у рейтингу безпечності

Укрінформ
Згідно з рейтингом безпечності обласних центрів України, який оприлюднив  Інститут суспільно-економічних досліджень, прифронтовий  Маріуполь посів 10-ту сходинку рейтингу, обійшовши Одесу, Київ та Львів.

Про це повідомили у Маріупольській міській раді.

«Інститут суспільно-економічних досліджень оприлюднив Рейтинг безпечності обласних центрів України. Прифронтовий  Маріуполь посів 10-ту сходинку рейтингу, обійшовши Одесу, Київ та Львів», - йдеться у повідомленні.  

У таблиці цього рейтингу на першому місці Хмельницький.

Зазначено, що рейтинг безпечності обласних центрів України є результатом співставлення даних Третього всеукраїнського муніципального опитування мешканців обласних центрів, проведеного на замовлення Міжнародного республіканського інституту (ІRI) та статистики щодо кількості кримінальних правопорушень. Результати вивчення безпечності облцентрів були оприлюднені експертами під час Третьої щорічної Конференції з демократичного врядування у Києві.

Як розповіла експерт з макроекономічної політики Інституту суспільно-економічних досліджень, на позицію міста в рейтингу впливала кількість правопорушень та думка городян щодо рівня власної безпеки.

Опитування виявило цікаві парадокси. Наприклад, у туристично привабливому Львові зареєстровано понад 200 кримінальних правопорушень на 10 тис. населення, однак безпечно почуваються понад 65% городян, у той час як у прифронтовому Маріуполі злочинність одна з найменших у країні (32 злочини на 10 тис. населення).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-