У програмі

У програмі "Доступні ліки" беруть участь уже понад 3 тисячі аптек - Розенко

Укрінформ
В урядовій програмі "Доступні ліки", яка стартувала з 1 квітня 2017 року, беруть участь вже понад 3 тисячі аптек по Україні.

Про це сказав віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко, повідомляє Урядовий портал.

"Зараз більше 3 тисяч аптек включені в цей процес. Це прекрасний старт, але очевидно, що цього недостатньо. Друге питання, яке гостро стоїть, - недостатньо укласти договори з аптеками, дуже важливо, щоб в тих аптеках був повний асортимент медикаментів, які беруть участь в програмі (157 лікарських засобів). Не всі лікарні можуть похвалитися наявністю цих препаратів в аптечній мережі або в конкретній аптеці", - сказав Розенко.

За словами віце-прем'єр-міністра, реалізація програми "Доступні ліки" великою мірою залежить від ефективної взаємодії МОЗ та місцевих органів влади і на даному етапі дуже важливо, щоб місцеві органи провели дуже швидку і ефективну роботу і щодо залучення нових аптек до участі в програмі, і щодо забезпечення наявності повного асортименту ліків.

Розенко наголосив, що уряд гарантує стабільне фінансування програми "Доступні ліки".

"Держава повинна забезпечити стабільне фінансування. Система тільки почала працювати, і у багатьох аптечних установ і дистриб'юторів є побоювання, що вони будуть безкоштовно відпускати ліки, а держава їм нічого не компенсує. Хочу сказати, що на ці цілі вже виділено близько 500 млн гривень. Всі кошти розподілені між областями. Тобто на місцях достатньо ресурсів для того, щоб починати відшкодовувати аптечним закладам відповідну ціну ліків. Як тільки підуть перші проплати, як тільки всі побачать, що механізм працює, що держава не затримує компенсації, процес піде набагато легше: буде менше побоювань", - запевнив віце-прем’єр.

Як повідомляв Укрінформ, урядова програма "Доступні ліки" розпочалася з 1 квітня 2017 року і передбачає можливість отримати за рецептом лікаря безкоштовно або з незначною доплатою препарати для лікування серцево-судинних захворювань, бронхіальної астми та цукрового діабету другого типу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-