Україна - серед країн із найбільшою кількістю жертв протипіхотних мін

Україна - серед країн із найбільшою кількістю жертв протипіхотних мін

Дослідження
Укрінформ
Україна вже два роки зберігає лідируючі позиції серед країн, де є найбільша кількість жертв та наслідків від використання протипіхотних мін.  

Про це йдеться в спільному дослідженні Женевського міжнародного центру з гуманітарного розмінування (GICHD) і Міжнародного інституту досліджень проблем миру в Стокгольмі (SIPRI). 

"Протягом двох років поспіль Україна стала державою з найбільшою кількістю інциндентів і жертв, пов'язаних з протипіхотними мінами. У 2016 році Женевський центр з гуманітарного розмінування (GICHD) та Стокгольмський міжнародний інститут миру (SIPRI) зареєстрували в Україні 37 випадків зі 101 жертвою, що на 4% більше, ніж у 2015 та 24% від загальносвітової кількості жертв. Зокрема, у минулому році від протитанкових мін загинуло 43 людини, 58 було травмовано. 69% жертв - військові. Протитанкові міни не лише вбивають та травмують, але також обмежують можливості у веденні господарства, відновлення пошкодженої внаслідок конфлікту інфраструктури тощо, створюють перешкоди роботі місії ОБСЄ", - йдеться в дослідженні. 

Зазначається, що разом з Україною до переліку потрапили Афганістан, Камбоджа, Малі та Пакистан

Нагадаємо, що в нашій країні розмінуванням займається міжнародна організація Halo Trust. 

Женевський міжнародний центр з гуманітарного розмінування спільно з Міжнародним інститутом досліджень проблем миру в Стокгольмі проводять дослідження з метою документування наслідків використання протипіхотних мін в світі.

Фото: МОУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-