Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Про

Про "стандарти ВВС" і верифікацію

Блоги
Укрінформ
Верифікація відмови осіб, які відбувають покарання за вчинені злочини проти України, однак не бажають повертатися на територію ОРДЛО, буде проходити під координацією ОБСЄ.

Про " стандарти ВВС" , на які люблять посилатися деякі украінські ЗМІ, але які уявляють вельми специфічно. Вчора громадське розповсюдило інфо з сепаратистських сайтів, яку, на жаль, підхопили інші украінські ЗМІ, щодо процесу верифікаціі тих осіб, що вчинили злочини проти Украіни, але яких можливо помилувати заради звільнення наших заручників, що іх утримують в ОРДЛО. І ось сьогодні, більше аніж через добу! отримала смс від громадського з проханням прокоментувати те, що вони розповсюдили. 

Я можу тільки повторити інформацію, яку оприлюднив після останньої зустрічі в Мінську офіційний представник ОБСЄ в ТКГ Мартин Сайдик, Дарка Олифер, СБУ і ми від гуманітарної групи. 28 квітня розпочалася процедура верифікаціі. Вона відбувається під координацією ОБСЄ, за участі СБУ, офісу Уповноваженого ВР з прав людини і кількох родичок утримуваних за здійснення злочинів осіб, чиї прізвища були узгоджені в Мінську. Такий був компроміс. Крапка. Якщо бути ще точнішою, то все мало розпочатися ще 18 квітня, коли представники СБУ, ОБСЄ і офісу Лутковськоі виїхали на Донбас, але тоді все зірвалося через незгоду в останню секунду ОРДЛО. Слава Богу, стартували 28 квітня. 

Ніяких "представників і учасників мінськоі гуманітарної групи", звичайно, серед осіб, що проводять верифікацію і відвідують украінські тюрми, немає. Працює визначена в Мінську група без вихідних і без свят,і тут особлива подяка ОБСЄ, СБУ, офісу Лутковськоі. Дуже сподіваюся, що наступної зустрічі в Мінську, яка відбудеться 15 травня, ми зможемо підбити підсумки цієі важливої і важкої роботи, про яку важко домовлялися в рамках гуманітарної групи кілька місяців. Проміжних коментарів не даємо, аби не зірвати процес і аби все пройшло добре. Аби все це наблизило звільнення наших хлопців.

Fb

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-