Інтерпол оголосив у розшук екс-банкіра

Інтерпол оголосив у розшук екс-банкіра "Фінансів і кредиту"

Скрін
Укрінформ
Інтерпол оголосив у міжнародний розшук екс-заступника голови правління банку "Фінанси і кредит" Олега Шапкіна.

Про це повідомляється на сайті Інтерполу.

Як зазначається в повідомленні, Шапкін звинувачується у викраденні та привласненні майна шляхом зловживання службовим становищем.

У банку "Фінанси та кредит" Шапкін працював із 2002 року, а в 2007 році був призначений заступником голови правління фінустанови.

Банк "Фінанси та Кредит" заснований в 1990 році. Його основним бенефіціаром виступає український бізнесмен, народний депутат  Костянтин Жеваго.

НБУ відніс банк "Фінанси та Кредит" до категорії неплатоспроможних з 17 вересня 2015 року, а 17 грудня ухвалив постанову про відкликання у нього банківської ліцензії та ліквідації.

Нацбанк заявляв про намір відсудити у Жеваго заставу рефінансування "Фінанси та Кредит", яким стало особисте фінансове поручительство в розмірі 1,45 млрд грн.

Крім того, з реєстру судових рішень з посиланням на повідомлення Святошинського управління поліції відомо, що 11 травня 2016 року внесено відомості до єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального злочину, передбаченого ст.190 ч.1 Кримінального кодексу (шахрайство), за фактом вчинення посадовими особами банку і його власником шахрайських дій.

У жовтні суд заарештував Олександра Демченка, колишнього помічника Костянтина Жеваго, який підозрюється у виведенні активів банку на суму понад 1 мільярд гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-