У Києві та на Дніпропетровщині зареєструвалося найбільше учасників ЗНО

У Києві та на Дніпропетровщині зареєструвалося найбільше учасників ЗНО

Укрінформ
Найбільша кількість осіб для походження зовнішнього незалежного оцінювання зареєструвалася в Києві та Дніпропетровській області, найменше - в Луганській.

Про це повідомив директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Найбільшим за кількістю учасників ЗНО є регіон такий, як Київ і Дніпропетровська область, де майже 20 тисяч осіб наших юних громадян будуть брати участь в зовнішньому незалежному оцінюванні", - зазначив Карандій.

Він підкреслив, що найменшу кількість учасників ЗНО через різні причини, в тому числі й через складні проблеми в історії України, має Луганська область, де зареєстровано трохи менше ніж 4 тисячі учасників.

Як повідомляв Укрінформ, для проходження зовнішнього незалежного оцінювання зареєструвалося більш як 240 тисяч осіб - це трохи менше, ніж торік з огляду на демографічний чинник, тому що кількість випускників загальноосвітніх навчальних закладів менша, ніж у попередні роки. Другий чинник пов'язаний з тим, що чинними є сертифікати, отримані минулого року.

Традиційно найбільш масовим предметом, який обирають на ЗНО, є українська мова та література. зокрема, цього року на тест записалися 239 тисяч 945 осіб. Другим предметом за популярністю є історія України, далі - математика. Спостерігається тенденція до збільшення кількості охочих скласти ЗНО з біології та географії. Найменшою популярністю користується фізика.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-