Шахраї підробляли документи для отримання шенгенських віз

Шахраї підробляли документи для отримання шенгенських віз

Фото
Укрінформ
Поліція викрила і затримала групу осіб, які підробляли документи для відкриття громадянам України шенгенських віз.

Про це інформує Департамент комунікації Нацполіції України.

"Затримані організували спеціалізовані агентства візової підтримки діяльності, пов’язаної з консультаційними послугами. Зловмисники підробляли довідки з місця роботи, банківських установ. Також вони виготовляли гарантійні листи до іноземних консульських установ від різноманітних організацій та установ, листи приймаючої сторони за кордоном. Пакет підроблених документів надавався до консульств країн ЄС для відкриття віз", - йдеться в повідомленні.

Вартість таких «послуг» в середньому коштувала від 200 до 300 євро. Агенції протягом місяця «обслуговували» від 30 до 60 клієнтів.

Під час санкціонованого обшуку оперативники виявили та вилучили значну кількість бланків, довідок, печаток, зразків відтисків печаток, зразки підписів посадових осіб різних суб’єктів господарювання та фінансових установ. Також вилучено оргтехніку, мобільні термінали та сім-карти.

На даний час досудове розслідування триває. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу особам, причетним до протиправної діяльності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-