Стратегія

Стратегія "Єдиний голос": закон про доступ до публічної інформації діє вже 6 років

Фото
Укрінформ
За шість років з дати прийняття закону про доступ до публічної інформації у травні 2011 року, до міністерств та відомств надійшло майже 300 тис запитів.

Про це йшлося під час зустрічі в рамках стратегії «Єдиного голосу», повідомляє Урядовий портал на своїй сторінці у Фейсбук.

На зустрічі були присутні представники електронної платформи збору запитів до органів влади та відповідей на них «Доступ до правди», що базується на майданчику «Української правди»,

Як зазначається в повідомленні, закон, який відкрив можливість з будь-яким питанням звернутися до органу виконавчої влади і отримати оперативну відповідь, вже довів свою ефективність: згідно даних фахівців Департаменту інформації та комунікацій з громадськістю, з травня 2011 року до міністерств та відомств надійшло майже 300 тис запитів, з них 136,7 тис - до міністерств і понад 15,6 тис - безпосередньо до Секретаріату Кабінету Міністрів.

Всі учасники зустрічі відзначили прогрес в реалізації діалогу між владою та суспільством через систему запитів. Відзначалася і зміна форми діалогу: паперове листування вже суттєво поступається електронному спілкуванню - через e-mail, соціальні мережі, електронний майданчик "Доступ до правди", де є можливість відслідкувати терміни надходження запиту та готовність відповіді на нього.

Разом з тим, є і труднощі, пов’язані як з юридичним тлумаченням закону та дозволом на публікацію тієї чи іншої інформації, а також з культурою спілкування з боку запитувачів та із ступенем відкритості органів влади, наголошували учасники зустрічі.

У зустрічі взяли участь головний редактор проекту Леся Ганжа, журналіст Наталія Патрикєєва, керівництво Департаменту інформації та комунікації з громадськістю уряду, представники комунікаційних підрозділів та відповідальні особи за доступ до публічної інформації міністерств, інших центральних органів виконавчої влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-