МЗС: Деструктивна позиція Росії не дала забезпечити в декларації безпечну роботу ОБСЄ

МЗС: Деструктивна позиція Росії не дала забезпечити в декларації безпечну роботу ОБСЄ

Укрінформ
Декларація на підтримку Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні через деструктивну позицію РФ не містить важливих для безпечної роботи місії елементів.

Про це йдеться в коментарі МЗС України, оприлюдненому на офіційному сайті відомства.

"Через традиційно деструктивну позицію російської сторони схвалений документ, на жаль, позбавлений важливих для безпечної роботи Місії елементів – всебічного засудження як будь-яких залякувань, нападок та атак на адресу СММ ОБСЄ, так і навмисного створення перешкод для виконання спостерігачами своєї роботи, включно із обмеженням доступу до тимчасово неконтрольованої урядом України території", - ідеться в коментарі. 

У зовнішньополітичному відомстві зазначають, що того ж дня у Нью-Йорку делегація Російської Федерації також виявилася єдиною, яка виступила проти схвалення запропонованого Україною і США проекту заяви Ради Безпеки ООН для ЗМІ. "Усі спроби української делегації знайти компромісне рішення незмінно натикалися на категоричне неприйняття з боку РФ, яка обрала тактику затягувань і внесення заздалегідь неконструктивних правок", - наголошується у коментарі. 

У МЗС запевнили: Україна продовжить підтримувати СММ ОБСЄ у її діяльності, що має сприяти імплементації Мінських домовленостей, припиненню агресії РФ проти України та відновленню територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

Як повідомлялося, 23 квітня в Луганській області на тимчасово неконтрольованій урядом території під час патрулювання в районі населеного пункту Пришиб, імовірно, на міні підірвався автомобіль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. В результаті інциденту один співробітник ОБСЄ загинув, ще двоє дістали поранення.

"Декларацію на підтримку Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні внаслідок трагічного інциденту, що стався 23 квітня", ухвалено на засіданні Постійної ради ОБСЄ 27 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-