ЄС допоможе реформувати українську поліцію за скандинавським зразком

ЄС допоможе реформувати українську поліцію за скандинавським зразком

Укрінформ
Європейський Союз розпочав проект "Підтримка реформи поліції в Україні",  спрямований на покращення взаємодії поліції з громадою у 20 невеликих містах Харківської, Київської, Львівської областей, а також на підтримку реформ щодо охорони громадського порядку.

Про це на прес-конференції у четвер заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"ЄС запускає в Україні проект "Підтримка реформи поліції в Україні" вартістю 6 млн євро. Успішна реалізація проекту забезпечить не тільки більш ефективну роботу поліції, а й сприятиме підвищенню рівня довіри населення до неї. Ми плануємо почати цю роботу у трьох регіонах: Київ, Львів та Харків. Я зацікавлений, аби пілотні проекти були максимально успішними. Ми робимо системні кроки, і для нас ці питання є принциповими", - сказав Аваков.

За словами голови Консультативної місії ЄС Кястутіса Ланчінскаса, у цих трьох областях було обрано 20 відділів поліції, які мають стати зразком для запровадження змін в інших невеликих містах України. Проект є продовженням діяльності Консультативної місії ЄС і буде реалізовуватися впродовж 18 місяців поліцією Швеції, Управлінням ООН з обслуговування проектів (UNOPS) за підтримки Консультативної місії ЄС.

Проект передбачає для покращення взаємодії поліції з громадою ремонт приймальних приміщень 20 поліцейських відділів - учасників проекту та передачі 15 поліцейських автомобілів. У рамках проекту також планується проведення тренінгів з лідерства для керівників вищої та середньої ланки поліції, а також навчання в інших сферах, наприклад, курси управління стресом.

Проект спрямований на підтримку нової української моделі охорони громадського порядку, яка базуватиметься на скандинавському підході, який передбачає попередження насильства під час масових заходів шляхом постійного спілкування з натовпом, ретельного планування та аналізу ризиків. Для 420 поліцейських пройдуть спеціалізовані тренінги, а 60 з них стануть інструкторами. Задля підтримки поліції у запровадженні громадського порядку правоохоронці також отримають засоби індивідуального захисту.

"Ви можете розраховувати на нашу підтримку на адресу Нацполіції України, для того, щоб вона стала ефективною і мала довіру громадян", - наголосив голова Представництва ЄС в Україні Х'юг Мінгареллі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-