У Польщі затримали українця, який підозрюється у вбивстві

У Польщі затримали українця, який підозрюється у вбивстві

Укрінформ
Правоохоронці Республіки Польща затримали українця, який підозрюється у вбивстві мешканця Вознесенська на Миколаївщині. Зараз його готують до екстрадиції.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Миколаївської області.

«За наслідками підготовки прокуратурою Миколаївської області документів та зібраної належної доказової бази компетентними органами Республіки Польща на кордоні з Республікою Білорусь затримано 21-річного громадянина України. Він підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 115 КК України (співучасть у вчиненні умисного вбивства)», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наразі зловмисник перебуває під вартою на території Польщi та очікує на екстрадицію до України. Після його видачі українській стороні його буде передано органу досудового розслідування для притягнення до кримінальної відповідальності.

У липні 2015 року в одному із кафе у центрі міста Вознесенська 21-річний раніше судимий мешканець Миколаївської області за попередньою змовою з іншими двома особами з мисливської зброї застрелили 46-річного місцевого мешканця. Це зухвале вбивство набуло широкого суспільного резонансу.

Завдяки комплексу негласних слідчих (розшукових) дій працівниками поліції було затримано трьох мешканців Миколаївської області за підозрою у вчиненні вбивства. Двох з них за цей злочин вже засуджено до 12,5 та 11 років позбавлення волі.

Стосовно третього було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 137 тис. грн. Скориставшись наданим йому правом, він вніс заставу та звільнився від тримання під вартою. З квітня 2016 року підозрюваний знаходився у міжнародному розшуку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-