До поліції взяли ще 5 тисяч новобранців

До поліції взяли ще 5 тисяч новобранців

Укрінформ
За І квартал 2017 року некомплект поліцейських в Україні зменшився на 5 тисяч чоловік.

Про це у вівторок під час засідання колегії МВС України заявив голова Національної поліції України Сергій Князєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У першому кварталі цього року некомплект поліцейських в країні зменшився на 5 тисяч осіб. Тобто 5 тисяч чоловік прийшли до нас на роботу, ми їх навчаємо, і через 4-5 місяців вони вийдуть на вулиці наших міст і сіл", - сказав Князєв.

Він також зазначив, що на потреби Нацполіції у 2017 році необхідно додатково виділити 4 млрд грн.

"Держбюджетом 2017 року передбачено витрати на фінансування поліції у розмірі майже 16,6 млрд грн, що явно недостатньо для її функціонування і забезпечує нормативну потребу лише на 39 відсотків. За нашими підрахунками, мінімальна додаткова потреба в фінансуванні поліції на 2017 рік становить 4 млрд 150 млн грн", - наголосив Князєв.

Він звернувся до прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана із проханням посприяти виділенню Нацполіції цієї суми для забезпечення її потреб у роботі.

"Шановний прем'єр-міністре, сподіваємося на вашу підтримку із зазначеного питання і запевняємо, що інвестиції ці будуть мати значний соціальний ефект, насамперед на підвищення рівня довіри громадян до органів виконавчої влади у боротьбі зі злочинністю та корупцією", - сказав голова Нацполіції.

Князєв додав, що рівень довіри до поліції в країні за останні півроку зріс з 39 до 44 відсотків.

"Результати соціологічних досліджень, проведених урядовим контактним центром та представниками міжнародних проектів, свідчать, що за останні півроку рівень довіри населення до поліції зріс з 39 до 44 відсотків",  - резюмував він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-