ОБСЄ вилучила з окупованої території Донбасу понівечене авто місії

ОБСЄ вилучила з окупованої території Донбасу понівечене авто місії

Укрінформ
Співробітники спостережної місії ОБСЄ, що працюють на Донбасі, вилучили з непідконтрольної українській владі території Луганської області понівечений автомобіль місії.

Про це сказав перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Хуг під час брифінгу у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Вилучене також авто, що їхало у супроводі.

"Обидва автомобілі зараз перевозяться на підконтрольну українському урядові територію заради проведення експертизи. Доступ до них українським правозахисним органам буде забезпечено", - сказав Хуг.

За його словами, авто будуть надані для експертизи заради адекватної оцінки ситуації та можливих наслідків і вливу на діяльність місії на Сході України.

Хуг також зазначив, що понівечений вибухом автомобіль та автомобіль, який його супроводжував, були броньованими автомобілями класу Toyota Land Cruisers B6.

Хуг підтвердив, що за попередніми даними ОБСЄ, підрив автомобіля стався через вибух протитанкової міни.

Як повідомляв Укрінформ, 23 квітня автомобіль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ підірвався на протитанковій міні на ділянці автодороги Знам’янка – Пришиб (Слов’яносербський район, непідконтрольна Україні територія Луганської обл.), у результаті один співробітник місії загинув (громадянин США) і двоє отримали поранення (громадяни ФРН та Чехії).

За вказаним фактом управління Служби безпеки України в Луганській області відкрило кримінальне провадження за статтею "Терористичний акт, що призвів до загибелі людини".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-