Українська тема в російському інформполі йде на спад - МІП

Українська тема в російському інформполі йде на спад - МІП

Укрінформ
Інтенсивність обговорення української теми в інформаційному полі Російської Федерації поступово йде на спад.

Про це заступник міністра інформаційної політики Дмитро Золотухін сказав на засіданні круглого столу в Укрінформі.

"Ми слідкуємо за російськими та проросійськими джерелами інформації в Україні і бачимо, що українська тема у них іде на спад", - сказав Золотухін.

Так, за його словами, більшість сюжетів та інформаційних історій в ефірах РФ створюються саме для внутрішнього глядача, бо українці, які зіштовхуються з таким інформаційним продуктом, вже менш вразливі до таких відверто пропагандистських історій, що викликають посмішку.

"Натомість саме в проросійських джерелах розгортається більш складний рівень маніпуляцій, які в тому числі включають тему радикалізації суспільства, тему використання таких розломів у суспільному житті — це тема мови, раси, національності. І ці розмови та конфліктні ситуації, які присутні в будь-якому суспільстві, не тільки українському, а в російському та європейському — використовуються Кремлем для того, щоб звертати на них увагу, поглиблювати, показувати їх, збільшивши", - сказав Золотухін.

Заступник міністра також відзначив, що кремлівські медіа нині переорієнтовуються на треті цільові аудиторії. "Вплив здійснюється не на українців, а на європейські або ж західні цільові аудиторії, яким демонструють вразливість українців та негаразди, які в нас відбуваються. Це як щодо питання боротьби з корупцією, радикальних рухів, нацменшин і так далі", - додав він.

Золотухін вважає, що, оскільки головними цільовими аудиторіями для маніпуляцій є європейці, це значить, що в РФ розуміють, що саме через Європу і політичні еліти в європейських країнах вони можуть здійснювати вплив на українську спільноту та український істеблішмент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-