В аптеках Харківщини видано доступних ліків на 1 млн грн

В аптеках Харківщини видано доступних ліків на 1 млн грн

Укрінформ
На Харківщині за програмою "Доступні ліки" вже видано медпрепаратів майже на 1 млн грн.

Так сказала на селекторній нараді під керівництвом заступника голови Харківської ОДА Михайла Черняка в.о.начальника Управління охорони здоров'я ХОДА Галина Сіроштан, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вже виписано 80 тис. рецептів, причому дві третини - у районах області, у тому числі, десята частина - за результатами подвірного обходу сімейними лікарями пацієнтів літнього віку і нетранспортабельних пацієнтів. Половину рецептів передано аптекам. На сьогодні видали препаратів майже на 1 млн грн", - відзначила Сіроштан.

За її словами, до реалізації програми "Доступні ліки" приєдналися 226 аптек області: 155 - у районах та 71 - у Харкові. "Крім того, у районах відкрито 587 пунктів реалізації ліків, у тому числі, в амбулаторіях", - відзначила Сіроштан.

Як сказав заступник голови ХОДА Михайло Черняк, на реалізацію програми "Доступні ліки" у Харківській області передбачено цільову субвенцію на суму 34,8 млн грн.

"На сьогодні кошти за програмою доведені, кількість хворих, які повинні отримувати препарати, відома. Ніщо не перешкоджає реалізації програми. Позиція голови ХОДА Юлії Світличної: область має бути лідером з виконання програми", - додав Черняк.

На Харківщині, прозвучало на нараді, пацієнти із захворюваннями серцево-судинної системи, хворі на цукровий діабет і бронхіальну астму мають можливість отримати за програмою "Доступні ліки" 157 найменувань ліків. Держава повністю компенсує вартість 23-х препаратів, частково - 134-х.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-