Японія передала Україні шість сучасних ендоскопічних систем

Японія передала Україні шість сучасних ендоскопічних систем

Укрінформ
Уряд Японії в рамках програми Офіційної допомоги з метою розвитку надав Україні шість сучасних ендоскопічних систем, які будуть доправлені в обласні клінічні лікарні.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

"Міністерство охорони здоров'я України підтвердило прибуття в Україну шести найсучасніших ендоскопічних систем в рамках грантової допомоги, наданої японським урядом для підтримки українських лікарень", - йдеться у повідомленні.

Надання гранту було узгоджене в 2014 році між урядом Японії та урядом України як позапроектна грантова допомога в рамках програми Офіційної допомоги з метою розвитку (ОДР), що проводиться на глобальному рівні урядом Японії. Після ретельного аналізу потреб MOЗ надало запит на шість ендоскопічних систем та вісім цифрових рентгенівських систем для встановлення в обласних лікарнях.

Ендоскопічні системи отримають обласні клінічні лікарні Житомирської, Волинської, Київської, Рівненської, Чернігівської та Дніпропетровської областей.

Цифрові рентгенівські системи повинні прибути в Україну влітку 2017 року та будуть встановлені в наступних лікарнях: Київська обласна клінічна лікарня; Дніпровська обласна клінічна лікарня; Запорізька обласна клінічна лікарня; Харківська обласна клінічна лікарня; Маріупольська міська лікарня швидкої медичної допомоги; Слов'янська центральна районна лікарня; Біловодська центральна районна лікарня; Старобільське районне територіальне медичне об'єднання.

Загальна вартість грантової допомоги, наданої Японією, становить 350 млн японських єн (близько 3 млн доларів США). Ця сума включає придбання медичного обладнання, а також відповідне пакування, страхування, інспекції, транспортування в Україну, митне оформлення, доставку в лікарні, монтаж, введення в експлуатацію та послуги з навчання персоналу. Кошти Державного бюджету України в цьому проекті не застосовуються.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-