24 квітня: народний календар і астровісник

24 квітня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Антипи-Водогона; «Хто пахає – того Бог кохає»

Сьогодні священномученика Антипи Пергамського, котрий був учнем Іоанна Богослова. Антипа проповідував християнство, за що язичники кинули його у черево розпеченого мідного вола у храмі Артеміди. Християни таємно поховали святого, а згодом на його могилі побудували храм. Мощі Антипи замироточили, а його гробниця стала місцем паломництва. Антипі молилися від сильного зубного болю. Мабуть саме тому цей святий вважається покровителем стоматологів. А ще на Антипу часто бували повені. «Антипа води розпустив», - казали старі люди. Якщо вода розливалася широко, то варто було очікувати врожайного року: «Була б водиця, а хліб народиться».  

З іменинами вітайте Івана і Григорія.

Сьогодні 28-ий місячний день. Понеділок – енергетична комора тижня, невичерпне джерело натхнення і сил. Саме так варто дивитися на цей день, а не як на «Чорний квадрат» Малевича. Всі добре відпочили, розважилися, покаталися, виспалися, отже, хутесенько живчиками випурхнули з гніздечок і полетіли, як ті бджоли, збирати пилок. Робота так і горітиме в руках, встигатимете і тут, і там, підлеглі ловитимуть слова начальників і дивуватимуть своєю винахідливістю, начальники випромінюватимуть, подібно єгипетським жрецям, мудрість, а всі разом чудово попрацюють якщо й не «в ім’я і на благо», то на гарний результат – точно. А хіба є що приємнішим для трудящого чоловіка за шелестіння купюр у потертому портмоне, або ж, хіба зігріє душу холодного дня що інше, як знання того, що на твоїй кредитці додалося декілька нуликів? Тож заради цього варто повертітися. «Хто пахає, того Бог кохає», - казали колись. Скажіть сьогодні категоричне «ні» невігластву, дурості й непрофесіоналізму. Тоді дружно зеленітимуть наче молодий ячмінь не тільки ваші фінанси, але й конкуренти. Цікавого і вдалого тижня!

 Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1893 році: –5,5; а найтеплішим у 1950 -  +27. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-