23 квітня: народний календар і астровісник

23 квітня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Хоми; вінчайтеся, розслабляйтеся, медитуйте і багато не метикуйте  

Перша неділя після Великодня називається Антипасхою, Фоминою неділею, або Червоною гіркою. Назва «Антипасха» означає «замість Пасхи», «протилежний Пасці», але це не заперечує Великдень, а є радше його нагадуванням. День пов’язаний з апостолом Фомою. На цього відданого учня Христа смерть і розп’яття Вчителя справили надзвичайно гнітюче враження. У Його воскресіння Фома не вірив, бо мав від природи доволі скептичний розум. «Якщо на власні очі не побачу – не повірю», - затято повторював він. І на восьмий день Ісус Христос явився Фомі й показав рани на Своєму тілі. «Господь мій і Бог мій!», - вигукнув вражено учень, доторкнувшись до ран Учителя. Відтоді віра Фоми спалахнула з новою силою, і він став ще більш ревним і відданим Христу. Апостол Фома був засновником Церков у Палестині, Месапотамії, Парфії, Ефіопії та Індії. Загинув мученицькою смертю.

Від Хоми, після довгої великопісної перерви, а потім Великодніх святкувань, Церква відновляла таїнство вінчання. Чимало молодят намагалося повінчатися саме сьогодні, на Червону гірку, але й ті, хто не встиг цього зробити – у відчай не впадали – попереду ще був час.

Іменинники сьогодні Хома, Максим, Олександр, Федір, Дмитро.

Сьогодні 27-ий місячний день. Місяць спадає. Символ дня – жезл. Чий: Гермеса, Аарона чи поліцейський? Приміром, біблейський жезл Аарона міг перетворюватися в змію або в гілку квітучого мигдалю. Зазвичай жезл був приналежністю богів і божих провісників і майже в усіх культурах світу означав пропорційність, відповідність матеріального духовному, гармонійність тіла і духу. Забудьте сьогодні про матеріальне. За комуналку сплачено, зарплату ще не отримано. Тож пізнавайте світ і себе. Рекомендується медитувати, адже цієї місячної доби можливе інтуїтивне прозріння. Намагайтеся підтримувати легкий і розслаблений стан, такий собі душевний «Ла-Ла Ленд». Не варто починати нові справи, вживати алкоголь, слухати агресивну музику. Камінь дня – ліловий аметист – найдорожчий різновид кварцу, камінь гармонії та відпочинку. Він цінується з давніх-давен, був вставлений серед інших 12 дорогоцінних каменів у пектораль первосвященика Аарона. На додачу до чарівного жезла той чоловік ще й пектораль мав…

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1893 році: –2,9; а найтеплішим у 1950 -  +29,1.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-