Бійцям у зону АТО передадуть австралійське військове печиво

Бійцям у зону АТО передадуть австралійське військове печиво

Фото
Укрінформ
Союз українських організацій Австралії та австралійський стартап у Києві - пекарня Peters Pies виготовили понад 25 000 штук печива АНЗАК для відправлення в зону АТО, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми сподіваємося в якійсь мірі передати силу духу АНЗАК українським бійцям, які щодня воюють у зоні АТО», - написав на своїй сторінці у Фейсбуці власник Peters Pies, австралієць українського походження Пітер Кун.

АНЗАК - різновид солодкого вівсяного печива, дуже популярного в Австралії і Новій Зеландії. Печиво АНЗАК асоціюється з австралійським і новозеландським армійським корпусом (АНЗАК), створеним у період Першої світової війни. Таке печиво є традиційним подарунком на День АНЗАК – національне свято Австралії та Нової Зеландії.

Печиво здобуло популярність тим, що в силу своїх якостей та рецептури добре переносило тривале морське транспортування. Тому родини часто відправляли його своїм рідним і близьким на війну. Згодом печиво дещо зміненої рецептури, яке було висококалорійним та могло зберігатися тривалий час, увійшло до військових пайків. Сьогодні печиво АНЗАК виробляється промислово та надходить у широкий продаж.

Цьогорічний проект, ініційований і фінансово підтриманий українцями Австралії напередодні Дня АНЗАК - 25 квітня, покликаний продемонструвати повагу до українських, австралійських і новозеландських героїв, які боролися і борються за захист своєї країни і сім'ї.

День АНЗАК – національне свято в Австралії та Новій Зеландії, яке знаменує висадку військ Австралійсько-новозеландського армійського корпусу (Australian and New Zealand Army Corps, ANZAC) на півострові Галліполі (Туреччина) в ході Першої світової війни, яке розпочалося 25 квітня 1915 року. День АНЗАК австралійці розпочали офіційно відзначати з 1916 року (у Новій Зеландії – з 1920). Спочатку це був день пам'яті австралійців і новозеландців, загиблих у Першій світовій війні. Після Другої світової війни 25 квітня в Австралії і Новій Зеландії вшановують пам'ять своїх громадян, загиблих в усіх війнах і військових конфліктах за участю цих країн. За традицією, в цей день проводяться церковні служби, військові паради, зустрічі ветеранів. Австралійські і новозеландські туристи відвідують Галліполі, де також проводяться пам'ятні заходи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-