Фонд Порошенка и МОН домовилися про співпрацю з питань інклюзивної освіти

Фонд Порошенка и МОН домовилися про співпрацю з питань інклюзивної освіти

Укрінформ
Дружина Президента, голова Благодійного фонду Порошенка пані Марина Порошенко разом із міністром освіти і науки Лілією Гриневич 19 квітня підписали Меморандум про співпрацю у питанні запровадження інклюзивного освітнього середовища в Україні.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави. 

"Такий крок дозволить не лише стратегічно продовжувати реформування української школи, а й враховуючи спільний позитивний досвід реалізації пілотного проекту щодо розвитку інклюзивного освітнього середовища у Запорізькій області, систематично впроваджувати інклюзивну освіту в усіх дошкільних, загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах України", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що передбачається співпраця щодо ресурсно-методичного забезпечення інклюзивної освіти. Одним із першочергових завдань сторони визначили впровадження Програми прозорого фінансування інклюзивного освітнього середовища за принципом «гроші за дитиною». А також – розробку каталогу освітніх послуг для осіб з особливими освітніми потребами, які здобувають освіту в умовах інклюзивного навчання, та визначення вартості цих послуг.

На переконання Марини Порошенко, тісна взаємодія та узгоджені кроки на шляху розвитку інклюзивного освітнього середовища дозволять побудувати в Україні сучасний та прогресивний освітній простір. «Наша амбітна мета – щоб кожна українська дитина з особливими освітніми потребами здобувала освіту спільно з однолітками з урахуванням своїх індивідуальних потреб, здібностей та інтересів», - зазначила вона.

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич підкреслила, що нині лише 4 тисячі дітей залучені до інклюзивної освіти. «Зараз лише 4 тисячі дітей з особливими потребами залучені до інклюзивної освіти. А це лише 10% від загальної кількості учнів з особливими потребами, тому ми маємо розширювати цей досвід на всю Україну і збільшувати кількість інклюзивних шкіл», - сказала вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-