Слідком РФ

Слідком РФ "шиє" справу ще двом українським командирам

Укрінформ
Слідчий комітет РФ висунув обвинувачення ще двом командирам української армії, які захищали Україну від російської агресії.

Про це повідомляється на сайті відомства.

"Управлінням з розслідування злочинів, пов'язаних із застосуванням заборонених засобів і методів ведення війни, ГСУ СК Росії заочно висунуто обвинувачення у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 33, ч. 1 ст. 356 КК РФ (організація застосування заборонених засобів і методів ведення війни) командиру 58 окремої мотопіхотної бригади Збройних сил України полковнику Сергію Заболотному і командиру 16 окремого мотопіхотного батальйону 58 окремої мотопіхотної бригади ЗСУ підполковнику Олегу Громадському", - йдеться у повідомленні.

Заявляється, що командирів обвинувачують в обстрілі "об'єктів цивільної інфраструктури, які не є військовими цілями, та цивільних осіб, які не беруть участь у збройному протистоянні". У Слідчому комітеті Росії вирішили, що військовослужбовці 58 бригади ЗСУ "виконували завідомо злочинні накази вищих посадових осіб Міністерства оборони і Національної гвардії України".

"Слідство продовжує цілеспрямовану роботу з встановлення інших співучасників як цього, так і інших злочинів, вчинених українськими військовослужбовцями проти мирного населення", - заявляє відомство.

Загалом СК РФ порушив більше сотні кримінальних справ проти українських військових за відбиття російської агресії.

Як повідомив прес-центр АТО, поточна ситуація в зоні антитерористичної операції залишається напруженою. Тільки за минулу добу російсько-окупаційні війська 35 разів відкривали вогонь по позиціях українських захисників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-