Україністику в австралійському університеті викладатиме італійський професор

Україністику в австралійському університеті викладатиме італійський професор

Укрінформ
Університет  ім. Монаша у Мельбурні (Австралія), затвердив на постійну посаду викладача україністики Центру українських студій ім. Миколи Зерова італійського професора  Алессандро Акіллі (Dr Alessandro Achilli).

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Критична маса» україністики в Монаші збільшилася і далі збільшуватиметься», - вважає директор Центру україністики Університету Марко Павлишин.

За словами професора Павлишина, доктор Акіллі здобув наукову ступінь у Міланському університеті в Італії. Його наукова спеціальність – сучасна українська література, зокрема – поезія. Темою його докторської дисертації була поезія українського поета-дисидента Василя Стуса. Окрім наукового та викладацького досвіду, Алессандро Акіллі має досвід у співробітництві з українською громадою. Він був активно задіяний в успішних заходах для збереження української програми в Міланському університеті і у підтриманні зв’язків між університетом та українською громадою Мілана, яка перебуває в процесі творення організаційних структур. Доктор Акіллі також знайомий українській науковій спільності Австралії своєю участю у конференції Асоціації україністів Австралії у 2013 р.

Очікується, що Алессандро Акіллі почне свою роботу у Центрі українських студій Монашського  університету у липні цього року.

Разом з оновленням лекторського складу, в Центрі україністики успішно реалізовуються два кандидатських проекти - Дениса Шестопальця «Релігія та політика в Україні, 1991-2015: дискурсивний аспект», та Ольги Шмігельської, «Права українських робітників-мігрантів: національна свідомість і почуття приналежності».

У липні поточного року розпочне написання докторської дисертації, присвяченої науковим виданням класиків української літератури кандидат філологічних наук Дмитро Єсипенко, співробітник Інституту літератури ім. Тараса Шевченка Національної академії наук України. 

Крім того, на початковий курс з української мови й культури Центру у 2017 році вступило 14 студентів, що значно перевищує кількість бажаючих вивчати україністику у минулі роки. Фінансову підтримку студентам надають члени Комітету «Приятелів енциклопедії українознавства» та Фундації українознавчих студій Австралії. Крім того, вже традиційно стипендії для учнів, які вивчають українську мову, спонсорують меценати Віктор та Марія Рудевичі.

«Усе це – добрі новини для україністики в Монаші і, паралельно з цим, для представлення України в Австралії та для науки про Україну в цілому», - наголошує Марко Павлишин.

Університет ім. Монаша це – найбільший австралійський державний університет. В ньому навчається близько 55 тис. студентів. Загальна вартість інвестицій та дотацій в університет складає $1,17 млрд дол. США.

Університет Монаша був заснований 30 травня 1958 року на підставі закону Парламенту штату Вікторія. Навчальний заклад названо на честь видатного австралійського генерала сера Джона Монаша. Девіз університету: «Ancora imparo» (Продовжую навчатись – італ., вислів належить Мікеланджело).

Університет має вісім загальних кампусів: шість у штаті Вікторія, один у Малайзії та один у ПАР. Університет також має центр в Прато (Італія).

Університет Монаш входить до престижної «Групи восьми» (група найбільш інтенсивних дослідних університетів Австралії).

Фото: uk.wikipedia.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-