Інженера «Зоря-Машпроект» арештували за спробу продажу обладнання Росії

Інженера «Зоря-Машпроект» арештували за спробу продажу обладнання Росії

Укрінформ
Суд взяв під варту інженера ДП «Зоря-Машпроект», підозрюваного у заволодінні майном підприємства з метою його збуту до Російської Федерації.

Про це повідомили у прес-службі Центрального районного суду м.Миколаєва.

«Суд Центрального районного суду м.Миколаєва розглянув клопотання слідчого про обрання запобіжного заходу інженеру з налагодження і випробувань управління маркетингу та технічного забезпечення промислових газотурбінних установок ДП НВКГ «Зоря»-«Машпроект». Його підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.3 ст.191 КК України. Зваживши всі докази, суд обрав підозрюваному запобіжний захід у виді тримання під вартою до 09.06.2017 року з можливістю внесення застави у сумі 480 тисяч гривень», - йдеться у повідомленні.

Відповідно до клопотання, інженер, за попередньою змовою з групою осіб, у тому числі співробітників ДП НВКГ «Зоря-Машпроект», заволодів обладнанням для газотурбінних двигунів, що належало підприємству, з метою його подальшого збуту комерційним структурам в Російській Федерації.

Читайте також: СБУ не дозволила вивезти в Росію деталі для військових кораблів

Підозрюваний у суді заперечив свою вину, а його захисник просив обрати запобіжний захід у виді домашнього арешту в нічний час.

Дослідивши матеріали клопотання суд встановив, що підозрюваний має закордонний паспорт, знайомих на території Російської Федерації та країн Євросоюзу, неодноразово виїжджав за кордон. З дружиною збирається розлучитись, а отже не має міцних соціальних зв’язків. За такого цілком ймовірним є ризик переховування від слідства та суду.

Окрім цього, існує ризик перешкоджання у розслідуванні кримінального провадження, шляхом розробки спільної позиції з іншими особами, у тому числі співробітниками ДП НВКГ «Зоря-Машпроект», які можуть бути причетними до вчинення злочину. Також існує ризик впливу на свідків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-