Чиновник ДФС Київщини “нагосподарював” на 12 мільйонів збитків

Чиновник ДФС Київщини “нагосподарював” на 12 мільйонів збитків

Укрінформ
Співробітниками управління внутрішньої безпеки ГУ ДФС у Київській області спільно з Генпрокуратурою викрито факт зловживання службовим становищем одним із заступників начальника ГУ ДФС у Київській області, що завдало збитки бюджету на суму понад 12 мільйонів гривень.

Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби України.

«Податківець, діючи на користь суб'єктів господарювання, неправомірно прийняв рішення про скасування податкових повідомлень-рішень, внаслідок чого незаконно звільнив суб'єктів господарської діяльності від сплати податків, що завдало збитки Державному бюджету України на суму понад 12 млн гривень», - йдеться у повідомленні.

За вказаним фактом Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України зареєстроване кримінальне провадження за ч.2 ст.364 КК України.

Заступнику начальника ГУ ДФС у Київській області в межах кримінального провадження повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем), вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

За вчинення вказаного кримінального правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-