За катування інваліда підліткам загрожує 15 років. У заставі - відмовлено

За катування інваліда підліткам загрожує 15 років. У заставі - відмовлено

Укрінформ
Завдяки безапеляційній позиції прокуратури Київської області двоє збоченців, які катували і знущались над 10-річним хлопчиком-інвалідом в селищі Іванків Київської області, взяті під варту без права внесення застави.

Про це в суботу, 15 квітня, повідомила прес-служба прокуратури області.

"Прокуратурою Київської області взято на особливий контроль розслідування справи щодо групи підлітків, які знущались над 10-річним хлопчиком, катували його і задовольняли статеву пристрасть у неприродний спосіб. Кривдникам малолітнього повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без альтернативи внесення застави", - йдеться в повідомленні.

Затриманих підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 127 (катування), ч. 3 ст. 153 (насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом) і ч. 2 ст. 296 (хуліганство) КК України. Їм загрожує до 15 років позбавлення волі. Досудове розслідування триває.

Голова Київської ОДА Олександр Горган на своїй сторінці у Facebook відзначив роботу прокуратури при розслідуванні цього жахливого інциденту. За його словами, особисте втручання прокурора області забезпечило перекваліфікацію і початок кримінального провадження за ч. 2 ст. 127 (катування) і ч. 3 ст. 153 (насильницьке задоволення статевої пристрасті в неприродний спосіб) КК України.

"У неділю 9 квітня в Іванкові троє підлітків познущалися над 10-річним хлопчиком. Його жорстоко били кілька годин поспіль, катували, кидали в холодну воду, примушували їсти фекалії і лизати сечу. Неспростовні докази дають підстави стверджувати, що група підлітків гвалтувала дитину палицею", - розповів Горган.

Він дав доручення провести службове розслідування, зокрема, щодо бездіяльності голови Іванківської РДА, який повинен був координувати роботу поліції району та інших служб району.

"Службове розслідування розпочато також щодо працівників поліції. Внутрішнє розслідування проводить Головне управління Національної поліції Київської області", – уточнив Горган.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-