Патріарх Філарет очолив Пасхальне богослужіння у Володимирському соборі

Патріарх Філарет очолив Пасхальне богослужіння у Володимирському соборі

Укрінформ
Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет очолив Пасхальні богослужіння у Володимирському кафедральному соборі. Тут же молились і Президент України Петро Порошенко разом із сім'єю, а також інші відомі діячі.

Про це повідомляє прес-служба Київської Патріархії. 

"У ніч проти 16 квітня 2017 року Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет у Володимирському кафедральному соборі очолив Пасхальні богослужіння - полуношницю, хресний хід, Великодню утреню та Божественну літургію святителя Іоана Золотоустого", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що близько 20 години 15 квітня з Єрусалимського храму Воскресіння Христового до Володимирського собору було привезено Благодатний вогонь або Святе світло, як цей вогонь називається у грецькій традиції. Із кафедрального собору Благодатний вогонь був розвезений по храмах і монастирях столиці та Київської області.

Під час Великодньої відправи Предстоятелю Київського Патріархату співслужили настоятель храму та клірики кафедрального собору.

"За богослужінням молились Президент України Петро Порошенко разом із сім’єю, а також віце-прем’єр-міністр України В’ячеслав Кириленко, міністр культури України Євген Нищук, міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий, урядовці, громадські діячі та інші поважні гості", - зазначає прес-служба Київської Патріархії.

Упродовж усієї служби собор та прилегла територія були наповнені численними богомольцями, а потік бажаючих освятити великодні приношення не переривався.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-