МЗС пояснив, чому зараз не час їхати до Єгипту

МЗС пояснив, чому зараз не час їхати до Єгипту

Укрінформ
Українцям рекомендують утриматися від поїздок до Єгипту через активізацію на території країни терористів, зокрема “Ісламської держави”.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

"Міністерство закордонних справ України наполегливо рекомендує громадянам України переглянути власні плани щодо відвідування Єгипту протягом строку дії запровадженого 10.04.2017 на три місяці в державі надзвичайного стану, та, по можливості, утриматися без нагальної необхідності від поїздок до цієї держави, у тому числі з туристичною метою", - йдеться у повідомленні.

Згадані застереження викликані істотною активізацією на території Єгипту радикальних терористичних угруповань, зокрема "ІДІЛ", теракти яких, як показує практика останніх місяців, все частіше спрямовуються проти цивільних громадян, у зокрема із урахуванням їхньої релігійної приналежності.

Тим громадянам, які вже знаходяться в Єгипті, рекомендовано зважити на наявні ризики подальшого перебування на території цієї держави та неухильно слідувати таким порадам:

- категорично не рекомендується здійснювати поїздки і перебувати на півночі та в центральній частині Синайського півострова, а також у пустельних районах на захід від долини ріки Ніл;

- виявляти пильність при відвідуванні північного узбережжя Єгипту, столиці країни та дельти ріки Ніл, туристичних місць у її долині, узбережжя Червоного моря (курорти міст Хургада, Ель-Гуна, Сафага, Затоки Макаді та Затоки Сома), а також південної частини Синайського півострова (курорти міст Шарм-ель-Шейх, Дахаб, Таба).

У разі перебування в курортних місцях Єгипту наполегливо рекомендуємо виявляти підвищену увагу та обережність, утримуватися від виїзду за межі місць організованого відпочинку, які знаходяться під охороною і наглядом сил безпеки. У випадку нагальної необхідності виїзду за межі місць організованого відпочинку, громадянам слід повідомляти про це адміністрацію готелю, рідних або представників туроператора.

Підвищену уважність рекомендуємо виявляти під час святкування в Єгипті релігійних (у тому числі християнських) свят та, по можливості, утримуватися від відвідування релігійних святинь.

У разі різкого загострення ситуації необхідно неухильно виконувати вказівки посадових осіб, відповідальних за безпеку у місці проживання. Громадянам рекомендується зберігати в доступних місцях паспортні документи, кошти і речі, що знадобляться у випадку термінового залишення місця проживання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-