В Україні майже 250 тисяч дітей потребують допомоги з раннього втручання - Сушкевич

В Україні майже 250 тисяч дітей потребують допомоги з раннього втручання - Сушкевич

Укрінформ
За останні 25 років загальна кількість народжуваних дітей зменшилася суттєво, але при цьому кількість дітей-інвалідів збільшилася удвічі

Про це сказав Уповноважений Президента України з прав людей з інвалідністю, голова Всеукраїнського громадського об’єднання «Національна Асамблея людей з інвалідністю України» Валерій Сушкевич під час підписання між урядом та ЮНІСЕФ Меморандуму про взаєморозуміння для запровадження національної платформи раннього втручання.

«За моїми оцінками, майже 250 тисяч дітей потребують раннього втручання в Україні. Це моя статистика, її можна перевіряти, але вона досить обгрунтована», - сказав Сушкевич.

За його словами, за останні 25 років загальна кількість народжуваних дітей зменшилася суттєво, але при цьому кількість дітей-інвалідів збільшилася удвічі. «За 25 років із 0,5% збільшилася до 2% кількість дітей з інвалідністю у структурі дитячого населення. Я вже не хочу говорити про те, що смертність у два-три рази більше, ніж у європейських країнах», - сказав Уповноважений Президента.

Сушкевич зазначив що на сьогодні в Україні досі на законодавчому рівні немає чіткого поняття терміну "раннє втручання". «Ми сьогодні підписуємо меморандум, і це буде тим кроком, яким має започаткувати усе це», - додав він.

13 квітня уряд України, Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), міжнародні та національні громадські організації підписали меморандум щодо запровадження національної платформи раннього втручання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-